lördag 12 februari 2011

Valentines day - Alla hjärtans dag

På måndag är det kärlekens dag! I Sverige säger vi Alla hjärtans dag och på många andra håll benämns dagen som Valntines day vilket är en förkortning av Saint Valentines day. I Sverige började vi först på 60-talet uppmärksamma denna dag men det blev först på 90-talet som det började komma igång ordentligt. I Finland uppmärksammar man sina vänner denna dag och dagen kallas fritt översatt för Vändagen. I Slovenien markerar 14 februari dagen då man startar arbetet på vingårdarna och det sägs även att fåglarna denna dagen friar till varandra. Och i Storbrittanien firas den 14 februari med att man skickar kort, blommor och ger bort choklad.

Jag har gjort två kort på temat Alla hjärtans dag!









Till detta kort har jag använt mig av Bazzil Polka Dot, Spellbinderhjärtat som just nu finns till specialpris, brads som jag stämplat och gjort själv med den fiffiga Brad making starter kit, den söta lilla björnen med rosor och nyckelpigeparet kommer från Country Companions, motivet är färglagt med Copic Ciao och slutligen så har jag använt 3D kuddar.









Till detta kortet har jag använt: Stämpel från Forever Friends, motivet har jag färglagt med Copic Ciao och för att få skiftningar i motivet har jag använt min blender, ett paisleymönstrat papper, denna gången använde jag det lilla Spellbindershjärtat och skar ut tre stycken hjärtan från Coredination cardstock som jag sedan sandpapprade på för att få fram det embossade mönstret och slutligen dekorerade jag kortet invändigt med Anitas outliners.

Scrappa lugnt!


2 kommentarer:

NHL sa...

Jättebra jobbat, Mia! :-)
Gillar hur du gjort med braden!

KatarinaR sa...

Jättesöta kort båda två!
Gillar den söta lilla björnen med blommor extra mkt!