onsdag 23 februari 2011

Party pingla

Hos Scrapbruket har det nu landat härliga paper pack V&A Hannovier, den finns i storlekarna 6",8" och 12".
Papprena är små mönstrade i härliga milda färgtoner i olika blommönster med en  härlig linne känsla. Papprena stödjer världens ledande museum för konst och design, nämligen Victoria och Alberts museum i London. I enlighet med museumet bygger dessa papper på ett engelskt tradionellt mönster.

V&A står för drottningen Victoria och prins Albert.
En sorlig kärlekshistoria, där drottningen Victoria gifte sig med sin kusion prins Albert. De gifte sig 1840 och tjugoen år senare 1861 dog hennes älskade prins.
När Albert dog så sörjde Victoria sin man djupt. Under många år så döljde drottningen sitt ansikte för allmänheten och när hon äntligen visade sitt ansikte igen så bar hon bara svarta kläder. Dessa bar hon i fyrtio år ända till sin död 1901. Hon bad om två saker vid sin död och detta var att Alberts finhandskar och en hårlock från Albert skulle placeras bredvid henne i kistan.

Och dessa kungligheter fick ge namnet åt denna kollektion av vackra mönsterpapper.


Jag har denna vecka gjort en layout med foton på vår dotter. Med kimonon, sprayat hår och plym är hon redo att gå på fest, vad passar bättre än att ha papper med royal känsla.
Så här blev min layout:


Jag valde att skära ut små rutor av de olika mönsterpapprena och limma fast dem på rosa cardstock CoreDination. Runt rutorna så chalkade jag kanterna med en distress Ink dyna. Rutorna fick sedan bilda ett lapptäcke på den vita CoreDination cardstocken. Runt hela "lapptäcket lade jag ett tunnt lager glitterlim.


Här har jag sytt cirklar i olika storlekar. Jag ritade upp vart cirklarna skulle vara och gjorde sedan hålen för sömmarna innan jag sydde.


Blommorna gjorde jag genom att rita upp flera enkla schablon blommor på mönsterpapper, klippte ut dem och limmade sedan dem på varandra. Sedan sprayade jag på dem med vanligt vatten och skrynklade ihop kronbladen. Därefter lät jag dem sedan torka. 


Med hjälp av papermanias snow white gelpenna så ritade jag sömmar runt rutorna.
Till vänster om rubriken ser ni små rullar som jag rullade av mönsterpappret. I bland kan det vara lite roligt att göra dekorationerna av mönsterpappret för att lättare färgmatcha sitt alster.

Material från Scrapbruket:

*Mönster papper pack V&A Hannovier
*CoreDination
*Papermania Gelpen Snow white
*Distress Ink dyna
*Glitterlim

Må så gott!
2 kommentarer:

Neliva sa...

tjusig

Pysselfröken sa...

Vilken härlig LO! Tokgillar dina blommor.
Kram