onsdag 16 februari 2011

Ett nyckelskåp blir en altrad "tavla"

Något som jag gillar speciellt mycket är att altra, så när detta nyckelskåp hamnade i mina händer här om veckan så fullkomligt skrek den ALTRA MIG!
Dessutom var det ju Alla Hjärtans Dag i måndags och vad passade bättre än att göra om detta nyckelskåp till en kärlekstavla till min man.

Så här såg den ut från början:

Och så här blev den när jag altrade den med mönsterpapper och Alcoink, foton och dekorationer:Runt ramen som var av metall inkade jag med Alcoink. Alcoink finns i en mängd olika färger, den är precis som den låter alkoholbaserad, torkar snabbt, blandar sig lätt med varandra och ger ett härligt färgspektra.
Den fäster på så väl plast, metall, porslin, papper och glas m.m. Som tillbehör finns det alcohol blending att köpa som man använder för att få en mjukare övergång mellan färgerna och en härlig färgeffekt. Den kan också användas till att ta bort alcoink från olika material.

Till denna ram använde jag färgerna "Espresso" och "Pitch Black". Jag droppade några få droppar av varje färg på min Blending tool, en slags filtbit som man sätter fast på ett trähandtag. Några droppar alcohol blending på filten och sedan svampade jag hela ramen, lager på lager, där jag lät varje lager torka emellan.
Blommorna gjorde jag av en kartongbit som jag tejpade metalltejp över. Sedan embossade jag den i min Sizzix Big shot PRO maskin.  Embossing diesen heter Sizzix Texture Fades Patchwork by Tim Holtz. Genom embossingen skapar man en härlig struktur på metallytan.
Därefter stansade jag ut blommor i olika storlekar.  Diesen heter Sizzix "Tattered Flowers" Tim Holtz. Avslutningsvis svampade jag alcoink över alla blommor.Så här ser den ut när man öppnar den. I ena hörnet ser ni en härlig brads med tygyta och prickar, "My Minds Eye" -Embroidered brads.


Jag tog bort krokarna i nyckelskåpet och limmade dit en kartong som jag klädde med vit CoreDination.
Mönsterpapprena heter "Birdsong" kommer från "Papertmania" och säljs som paper pack i dels 6X6", 8X8" och 12X12". De går i härliga gröna, beige, orange och turkosa nyanser. Helt underbara papper!
Titta nedan så får ni se:I serien "Birdsong" finns det även ark med silhouette papper med grenar och små söta fåglar. En av dessa små söta fåglar klippte jag ut och använde som dekoration på min "layout".


Några rader ur Cecilia wennerstens "Det vackraste" fick pryda det härligt orange mönsterpappret. Avslutningsvis stansade jag ut en cirkel med fåglar på och chalkade kanten med en distress Ink dyna.

Material från Scrapbruket:

*CoreDination
*Mönsterpapper Birdsong Paper pack
*Trästämpel med text och hjärtan Anitas
*Adirondack Alcoink "Expresso" och "Pitch Black"
*Adirondack Alcohol blending
*Inkssentials Blending tool
*Adirondack Alcoholink applictor replacement
*Brads "My Minds Eye" Embroidered brads
*Birdsong filigree silhuette paper
*Anitas 3D gloss
*Distress Ink Black soat
*Sizzix Big shot PRO maskin
*Sizzix embossing Sizzix Texture Fades Patchwork by Tim Holtz
*Sizzix "Tattered Flowers" Tim Holtz.

Må så gott!

6 kommentarer:

Lousan sa...

Så smart och snyggt!
Nu blir det att hämta vårat skåp som ligger ute i garaget och skrotar. ;)
Kram Louise

Stephi sa...

men ååå my good vilken grej du har gjort! Så himla fint..så jag vet inte vad jag ska skriva.Vilket papper, vilken cool och vacker framsida...

malin sa...

Såläckert!

Maiden sa...

Underbart läckert!! :-)

Ziro sa...

Otroligt snyggt!!!

NHL sa...

Galet läckert! Väldigt snyggt paper pack!