lördag 15 januari 2011

CoreDination

Cardstock är en av de vanligaste produkterna för scrapparen. Hos Scrapbruket hittar du CoreDination. Jag ska försöka ge lite tips på vad du kan göra med CoreDination och även vad det är som gör just denna cardstock så speciell och kul att arbeta med.



Till detta kort har jag använt mig av tre olika CoreDination. Stämpeln kommer från den söta serien Woodland Folks. Dom snygga banden finns i flera olika färger. Motivet är färglagt med Copic Ciao pennor.



CoreDination går utmärkt att embossa med hjälp av embossingfoldrar. Här har jag använt en Tim Holtz embossingfolder och efter att ha embossat har jag sandpapprat på upphöjningarna. Det är nämligen just detta som är det fina med denna cardstock, den har en kärna med en ljusare färgnyans vilket gör att det blir häftiga effekter när man embossar men också när man river pappret får man fram detta fint. Andra sätt att få fram nyanser i CoreDination är att skrapa på pappret med till exempel skalpell eller att knyckla ihop pappret och sedan räta ut det och sandpappra över skrynklorna.



Hur vet man vilken färg kärnan har i pappret? På CoreDination är ena sidan lite längre och där ser man vilken färg kärnan har. En annan positiv sak med CoreDination är att dom är något blankare i sin ytfinish än till exempel Bazzills papper, men dom är inte så blanka som Bazzill Bling.



Hos Scrapbruket kan du köpa CoreDination styckvis , i förpackning om 16 stycken och just nu finns det en storpack på 72 ark till kanonpris.

Allt material (utom häftklamrarna) hittar du i Scrapbrukets butik.

Scrappa lugnt!

3 kommentarer:

Tiggy sa...

Verkligen läckert! Fina detaljer med häftklamrarna.

TesaB sa...

Superfint kort, läckert med alla lager!!!! Och mmmmm, Timpans embossingfoldrar är ju grymma!!!

Ziro sa...

Snyggt! Kul att se vad man kan göra med coredination papper.