tisdag 11 januari 2011

Spellbinder dies Grand Nestabilities och Sizzix Big shot PRO

Många av er har kanske sedan tidigare använt olika spellbinder dies. En dies som både skär ut och embossar samtidigt. Nu har det landat riktigt STORA dies Grand Nestabilities i Scrapbrukets butik.

De nya diesen finns i olika former, här ovan kan ni se ett exempel på en av de olika spelbinder diesen som finns hos Scrapbruket. Dessa dies säljs i flerpack där den minsta diesen mäter ca 118 mm och den största 184 mm bred.
För att kunna använda Grand Nestabilities dies (Spellbinder) så behöver man antingen en Grand calibur machine av märket Spellbinders eller Sizzix Big shot Pro. Grand calibur machine är speciellt utformad för att ta Spellbinder Grand dies men tar inte Sizzix Big dies eller Sizzix PRO dies, vilket Sizzix Big shot PRO maskinen gör. Storleksmässigt är Grand Calibur Machine mindre än Sizzix big shot PRO. Men detta är också för att Sizzix PRO tar 12"X 12" (30.5 X 30.5 cm) dies.

Jag själv har en Sizzix Bigshot PRO, den är STOR och rejäl och framförallt lättvevad. Och det bästa är att den tar ALLA dies på marknaden. Men fortfarande är det dock så att man för att kunna använda dessa Grand Nestabilities dies måste lägga dit lite extra Cardstock för att få den att skära ut ordentligt, men det går. Men eftersom den för övrigt skär ut alla andra på marknaden så är det värt det lilla extra fixet.

Hur gör man då?
Jo för att både skära ut och embossa dessa dies lägger man först den vita 12X12" plattan (som följer med maskinen) i brickan som ligger i maskinen. Ovanpå den vita plattan lägger man sedan ca 10 stycken cardstock och sedan 12" acrylplattan (medföljer med maskinen). På den lägger man sedan den tjocka vita plattan (köpes till) och bredvid den lägger man den smala vita tjocka plattan (köpes till). Ovanpå detta lägger man sedan diesen och sedan pappret som man vill skära ut i. Avslutningsvis en acrylskiva 12".
Nu är det bara att veva och ut kommer den utskuren och embossad.


Inga kommentarer: