onsdag 19 januari 2011

En altrad explosive pyramidbox

I mitt DT-paket låg det härliga orientaliska papper och små orientaliska metall charms i form av "mynt".
Papprena "Oriental treasure" går i härliga vita,tukos, orange och rosa nyanser med guldtoner i.
De säljs i paper pack i storlek A4 och A5. Men går så väl att använda till både kort, altered och layouter. 

Utav detta har jag altrat en pyramid med orientalisk tuch. Det blev en explosive Pyramid box med en liten söt älva i.Till stomen av denna pyramid använde jag mig av turkos cardstock CoreDination. En perfekt cardstock när man altrar och vill få en lite sliten känlsa på sitt alster. Jag slipade kanterna för att få fram den ljusa kärnan som finns i CoreDination.


Två sidor av pyramiden dekorerade jag med egengjorda brads, som Nina/NHL skrev om i inlägget nedan.
Det som är lite roligt med dessa är att man förrutom att stämpla sitt eget mönster till bradsen även kan göra brads som matchar mönsterpappret som man scrappar med.Hela explosiveboxen hålls i hop med det så kallade taket, som man trär ovanpå pyramiden och sedan sticker en blompinne igenom. "Taket" är gjord av orientaliska mönsterpapper. Därefter lindade jag ett "guldfärgat" organza band runt takets alla sidor och fäste ändarna med små glue dots.
Slutligen limmade jag fast taket på svart CoreDination för att stärka taket lite.


En liten peng i form av en charm, oriental treasure fick pryda blompinnen tillsammans med en rosett.När man tar bort taket så öppnar sig pyramiden och där i mitten bland tyll och blommor står en liten älva.
För att älvan skall kunna stå ordentligt, så satte jag fast henne i en sådan där plastbricka som man sätter fast spelpjäser i. Jag satt fast plastbrickan med älvan i tyllen med hjälp av stora och kraftiga glue dots, Stick it.
Bakom älvan ser ni en pappersremsa som jag limmade fast i älvans rygg och pyramidväggen. Slutligen limmade jag fast tre söta blommor, petaloo med rosa bling runt älvans fötter.Den söta älvan är en stämpel,Kika in i butiken så hittar ni fler älvor, underbart söta i blomstermiljö. Jag stämplade upp älvan på akvarellpapper och färglade älvans kropp och hår. Därefter stämplade jag upp älvan på den orientaliska mönsterpappret och klippte ut hennes klänning. Klänningen satt jag fast på älvans kropp med hjälp av 3d kuddar.

Material från Scrapbruket.
*CoreDination
*Oriental treasure paper pack "Papermania"
*Oriental charms
*3D dots Stick it
*organza band
*Blommor Petaloo
*Stämpel Flower Faries 
*3D kuddar Stick it
*Brad making starter kit "Papermania"

Må så gott!


4 kommentarer:

Stephanie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stephi sa...

men vilken grej! Först kändes det skumt, sen blev jag mäkta imponerad!!!Snyggt tjejen!!! Gillar älvan jätte mycket...ska nog köpa.

Ziro sa...

Otroligt snygg! Papperna passar jättebra ihop med askens utseende!

cri_kee sa...

Läckert med den lilla tösen i mitten :)