fredag 4 januari 2013

KUGGHJULSKORT

Årets första alster får gå i förra årets tecken... Kugghjul, steampunk, distressprodukter och utstansade figurer :-).
Jag försöker komma igång med en s k dröm- eller inspirationsbok... Och vad passar väl bättre än att fastställa att varje möjlighet man har i livet börjar med modet att föreställa sig det... Stämpeln kommer från Tim Holtz/Stampers Anonymous. Setet heter Stuff to say, och innehåller en mängd bra uttrycksstämplar :-).
Jag började med att skära ett manila-cardstock (samma material som de färdiga tagsen är gjorda av) till rätt storlek och sedan stansa ut ena sidan med steampunk-kantstansmallen från Tim Holtz/Sizzix. Manila-papperet är lite segare och kraftigare, så det passar alldeles utmärkt som "kortbas".
Sen har jag färgat in papperet med distress stain-färger. Jag splattade på här och där för att få lite liv på insidan. Jag jobbade medvetet slarvigt.
Jag använde också sprayfärger från Tim Holtz distressfärger (wild honey, mowed lawn, pumice stone) som jag spätt ut i s k mini mister-flaskor.
Sen fortsatte jag med framsidan...
Jag blandade olika stämplar från Tim Holtz (bl a Bitty Grunge) och fortsatte med distress stain-flaskorna.
Sedan mattade jag papperet med mönsterpapper, utstansad brun pappersbit (doily lace (Martha Stewart)) och wellpapp som jag svärtat ned med Archival ink-dynan Coffee.
Jag fortsatte att dekorera kortet med utstansade kugghjul (både från Tim Holtz (gadget gears), Spellbinders (sprightly sprockets) och Rox Stamps) och en fin dam (lady Jude) från KaiserKraft.
Jag har använt mig av skruvbrads från YouDo.

Inga kommentarer: