fredag 7 december 2012

JULKORT MED STOR BAKGRUNDSSTÄMPEL

Jag tycker om att göra enkla kort med få detaljer. Den här gången har jag stämplat Timpans stora trästrukturstämpel (wallpaper and wood) på kraft-papper. Du kan givetvis använda dig av en s k woodgrain-stencil, eller ett woodgrain-embossingkuvert för att få en liknande effekt :-).

Jag som fortfarande gillar kugghjul, kunde inte motstå att testa att göra ett kort med ett stort kugghjul, infärgat med röd distress stainflaska. Även bannern är infärgad med distress stainfärg - nämligen Peeled paint.
Jag har limmat fast allt med limpistolen.
Här är kort nummer två, med en tomte i mitten och ett midjeband gjort av wellpapp, svart mönstrat papper med emgbossingdetaljer och en julhälsningsstämpel. Den här gången har jag lagt en cirkel på den infärgade stämpeln och sedan satt kortbasen på stämpeln och gnuggat över färgen med fingrarna, för att garantera att trycket blir jämnt och fint.
Kort nummer tre är gjord med den andra stämpeln från Tim Holtz Wallpaper and Wood-stämpelset. det fina med just den stämpeln är att du får den negativa sidan uppstämplad, vilket gör att själva damaskmönstret kvarstår i papperets ursprungsfärg :-).
Jag har stämplat med Pale Ochre, men det finns ju en himla massa färger att välja bland här.


Jag har också använt mig av en av mina favoritstansmallar från Spellbinders (Nestabilities), nämligen labels twenty-five. Först var jag lite rädd för att blanda så många olika mönster, men med tanke på att de i huvudsak är ganska solida, tycker jag att det funkar riktigt bra. Kanske gör det sitt till att ha en bård med röd wellpapp också :-). Du ser säkert också att jag använt mig av tre former av samma stansmall. Den helsvarta formen har jag satt fast med limpistolen, för att få ett riktigt bra fäste på wellpappen. Jag tycker framförallt att den lilla formen gör sig riktigt fint till den där julhälsningen som du ser nedan :-).

Inga kommentarer: