fredag 14 december 2012

ETT UPPFLÄKT POP UP-KORT

Nu när jag börjat bekanta mig med pop up-kortens värld, kan jag inte låta bli att testa några olika produkter. Jag skaffade mig den härliga ram-pop up-stansmallen (frame insert die) som funkar fint i grundplattan.
Jag nosade lite grand på nya stämplar och kände mig lite som en kalv på vårbete när jag skulle montera ihop det hela :-).
Eftersom ramen fälls uppåt och limmas ihop högst upp på mittendelen, blir det två tomma rutor i innerpapperet. Man kan ju bara låta det vara enkelt genom att låta bakgrundspapperet synas igenom, eller så kan man sätta dit ett annat papper, för att få en trevlig brytning. I det här fallet satte jag dit en liten fyrkant i rött.


Det kan vara lite trixigt att få allt att ligga platt - så man får bearbeta papperena lite grand, så att de ger med sig åt alla håll... Så se till att allt sitter bra innan du fäster det med lim... Det kan ta några gånger...
Jag stansade ut själva ramkortbasen med hjälp av grundplattan - utan den runda etikett-göraren.
Och sedan fortsatte jag att dekorera över- och nederkanten med en On the edge-stansmall (ornate) från Tim Holtz.

På framsidan skar jag till en bit wellpapp och manglade därefter ut en form från Spellbinders framelits-stansmallar.
Den kan, beroende på vilket papper du använder, vara lite trögflörtad, så när ag vevade igenom den första gången i min big shot, ville den inte lossa från papperet. Nästa gång lade jag ett dubbelvikt papper i maskinen och vevade igenom den fyra gånger. Det hjälpte :-).

Sent omsider kom jag på att det kunde vara trevligt att använda sig av bakers twine, så det knöt jag runt kortet.

Jag skar ut en fyrkantig bit röd wellpapp som passade på den svarta ramen och limmade fast det med flytande lim. Därefter stämplade jag upp en underbar jultomtestämpel med svart stämpeldyna (versafine) och lät den vara som den var på vitt papper :-). (tomten kommer från Kenny K)
God jul-texten kommer från ett nytt stämpelset från YouDo.
Nu är det inte många dagar kvar till julafton, gott folk :-).

Inga kommentarer: