fredag 28 december 2012

JULÄNGLAR MED FALSK METALLTEKNIK

Den ena dagen fick jag en inbjudan till en middag dagen efter och då gällde det att snabbt komma på något trevligt att ta med när man skulle hälsa på. Sen fick jag reda på att en annan väninna också skulle komma dit, och att hon skulle ta med sig en julkorg till mig :-). Det var ju trevliga nyheter alltsammans, varför jag valde att göra två vänskapsänglar.
Det var väl tur att jag ledig hela dagen, så att jag hann med att göra både änglar och kålpudding :-).

Jag hade min första konängel som mall när jag gjorde dessa, något mindre änglar.


Jag hade inga frigolitbollar hemma, så jag bad sambon köpa några på vägen hem. För visst ser de lite nakna ut, änglarna, utan huvuden :).Jag har använt eBossermaskinen för att stansa ut vingarna med hjälp av en tjock sizzix-stansmall. Nu ser jag att just den sorten inte finns hos Scrapbruket, men jag hittade tre andra stansmallar istället: spellbinders fallen angel
Tim Holtz heart wings
layered angel wings.

Det bästa med eBossermaskinen är ju att den tar både tunna, halvtjocka och tjocka stansmallar... (upp till 20 cm breda) Det är ju bara till att tuta och köra :-).
Jag har också torrembossat vingarna med ett torrembossingkuvert från Tim Holtz vid namn Bubble & Honeycomb.
Passa på att kolla in alla torrembossingkuvert hos Scrapbruket när du ändå tittar på hemsidan... Här har du en massa plattor från olika märken och här är de som Timpan har släppt.


Jag tycker väldigt mycket om den s k falska metalltekniken, som går ut på att du sätter fast saker med dubbelhäftande tejp och sedan täcker över allt med aluminiumtejp. Du kan därefter gnugga fram de saker du lagt under tejpen med speciella verktyg, eller t ex en styluspenna, penselände eller något annat käckt.
Jag tycker om att stoppa in både punchinella, gem, knappar, metalldekorationer och utstansade figurer m m.


Utstansade former ger finfina dekorationer som inte kostar skjortan. Här ser du ett stort kugghjul från Tim Holtz. Bara tänk sicka möjligheter du får när du kan stansa ut nycklar m m - utan att behöva stoppa in riktiga dito :-).
Om du vill att de skall sticka upp mer på höjden, så är det ju bara till att stansa ut flera av dem och limma fast dem i varandra innan du sätter på tejpen :-).


Jag valde att dekorera änglarna med blommor i olika färger för att göra dem lite personligare. Vingarna och blommorna har jag fäst med limpistol och tillhörande lim. Om du är på vift, kan det vara käckt med en batteridriven limpistol. Här har du en rosa dito. Jag har använt mig av både stora och små rosor, rosenknoppar och diverse blommor jag har på lager :-).
Uttrycket "Vänner är som änglar som hjälper oss att flyga när våra vingar har glömt hur man gör." tycker jag är ett käckt sätt att visa att man uppskattar sina vänner :).
Jag har dragit med silverfärgat glitterlim runt hela texten, för att få den att lyfta från bakgrunds-formen, som är utstansad med en stansmall från Quickutz. Jag har färgat in ett akvarellpapper med Brushed pewter distress stain-färg från Ranger.


Efter att jag har täckt allt med folie och sedan jobbat fram strukturen inunder, har jag målat konerna vita med vit akrylfärg. Jag har tagit bort överflödet av färg med en pappersbit och sedan låtit självtorka. Därefter har jag tagit svart akrylfärg på en bit papper för att inte överdosera och sedan dragit på med färgen här och där. Om det blivit för mycket, har jag gnuggat bort det medan det var fuktigt. Tanken med den svarta färgen på den vita är att få fram struktursakerna under tejpen.Stora härliga orange rosor från Prima Marketing...


Små gula och orange rosor och körsbärsblommor från andra ställen...


Och här är de två kompisänglarna tillsammans, med sina huvuden :-).

Inga kommentarer: