fredag 1 februari 2013

RESETEMA - MIXED MEDIA

Jag var i sprayartagen när jag besökte Annelie och Robert i Håverud i förra veckan. Mitt sista projekt för helgen skulle bli detta, färgstarka, mixed media-alster, som jag faktiskt är riktigt nöjd med :-).
Jag började med att spraya fyra olika papper i olika färgkombinationer. 
Jag valde ut det rosa-orange för det här projektet. Jag har använt Wild honey eller Rusty hinge och Picked raspberry den här gången. (Jag har alltså gjort egna sprayfärger av Timpans distress ink-refillflaskor - blandat med vatten - som jag sedan förvarar i mini mister-flaskor :-).)
Sedan har jag sprayat med svart färg över en kugghjuls-stencil från Prima och med blått (salty ocean) över hönsnäts-stencilen.
Restfärgen från stencilen har jag smetat ut i min mixed media-bok :-).
Sedan använde jag samma kugghjulsstencil för att stryka över strukturpasta (reliefpasta), med hjälp av en spatel.
Sedan snabbtorkade jag det med embossingfönen, för att jag ville skapa struktur i pastan :-).
Därefter var det dags för en stain-splatt. Det är den underbara bruna vintage photo-färgen från Tim Holtz-stainflaskor :-).
Jag ville få fram lite mer struktur, samtidigt som jag ville skaka om i färgpaletten med turkos akrylfärg, så jag drog lite blå färg över den lilla tegelstenvägg-stencilen från Crafter's workshop. (Här hittar du en massa sköna akrylfärger.)
Jag snabbtorkade även detta med embossingfönen.
Sedan började jag att stämpla... Timpans lilla textstämpel: The journey is the destination, paris-stämpel (shabby French) samt kaffekoppsspill (mini muse). Jag har stämplat med Archival ink-dynor.
Sedan fortsatte jag med tegelstensväggen i rött... Jag har svårt att låta bli den här stämpeln... Jag önskar bara att jag kunde lägga vantarna på några större varianter av samma stämpel :-).
Det blev visst en stjärna också... :-).
Och så lite guldfärgad skimmerpasta från inka gold.
Här ser du det lite bättre...
Se, så fräckt det blir med skimmerpastan över de förhöjda partierna :-).
Det fattades något... Hmmm... Javisst ja... bruna kanter runt papperet... :-). Det ordnade jag snabbt med Tim Holtz Gathered twigs-distressdyna... som jag bara rafsade längs kanterna... utan infärgningsverktyg... Rejält skall det vara :-).
Och sen, äntligen, kom jag på att jag kunde använda mig av Timpans flygplansstämpel (air travel)... och uttrycket Enjoy the journey :-). (stämpeln finns i detta set (going somewhere), fast i mindre format, tillsammans med en massa andra superbra stämplar :-)...)


Nu lyfter vi.... :-).


1 kommentar:

Päivi sa...

Superläckert!!!