fredag 13 september 2013

BLÅ STUNDER AV LYCKA

Ibland behöver jag leta efter inspiration för att komma igång. Den här gången har jag hittat inspirationen på Pintrest, och det är en tjej vid namn Georgia Heald som gjort alstret.

Jag känner att jag börjar dra mig mer och mer åt den blå färgskalan. Jag har ju alltid gillat varma och höstiga färger; orange, rött och gul, lite höstaktiga, men på något sätt lockar den blå färgen mig, mer och mer. Så även i detta alster. Den blå färgen ger en viss känsla av lycka, lugn och harmoni. Jag har börjat med att älska petroleumfärgen, den lite mustigare blå nyansen.

Jag gillade kompositionen i layouten. Jag gillade också det faktum att man fokuserat motivet på högersidan. Jag är ju en person som oftast väljer vänstersidan som huvudpunkt.
 
VARNING UTFÄRDAS, för ett inlägg med många bilder :-)!
 
För den som inte orkar ta hela "turen", kommer här en slutbild...
 
 

...

Jag började med att täcka en bit kraftpapper med beige-mönstrade spillbitar. Jag ville skapa struktur och något oväntat i bakgrunden. Sedan målade jag över det med vit gesso, för att tona ned det hela.
Därefter var det dags att använda sig av olika tissue- och washi-tejp-rullar :-). Jag har ju en tendens att samla på mig sådana då och då.

Jag valde Tim Holtz Tissue-tejp-rullar först, då de har fräna texter som motiv.


Sen fortsatte jag med andra svartvita mönster... Jag limmade också fast en utstansad blåprickig remsa.


Här ser du mönstret jag fått fram med EK Success-stansen Binding edge (det finns en stans med runda hål också). Jag letade fram lite tapet-väv-tejp också, för att ge alstret lite mer struktur.


Jag blandar Timpans papperstejper hej vilt...


För att tona ned dem lite grann, sprayar jag med den vita Dylusions-sprayen White Linen. Till en början ser det ut som att färgen inte kommer att torka in över tejpen - men med hjälp av en embossingfön (Heat it Craft tool från Ranger) så går det bra :-).


Jag gillar det stökiga utseendet den sprayade färgen ger.


Sen kom jag på att det kunde vara skoj att splatta lite med något blått. Jag har använt Tim Holtz Faded Jeans Stain-flaska.


Jag sprayar lite mer, och tycker att effekten blir rätt fräck, när sprayfärgen landar på några av fåglarna på washi-tejpen...För att bryta av allt det vita,  vill jag använda mig av en utstansad view master-snurra (Tim Holtz Picture Wheel). Jag har stansat ut den i svart papper, men pimpat till den lite grann med silver- eller platinafärgad inka gold-skimmerpasta.
Jag hittade också ett utstansat kugghjul (Tim Holtz Gadget Gears), som jag torrembossat med ett s k torrembossingkuvert från Tim Holtz (Bubble & Honeycomb set). Jag sprayade den blå, med egengjord spray (Faded jeans distress reinker). Även den är pimpad med inka gold-skimmerpasta. Tänk på att Timpan har en suverän färgpalett med ljusa färger för t ex vintage-bakgrunds-sprayande... Köp ett gäng mister-flaskor och blanda olika distress reinker-färger med vatten...


Nu har jag börjat leka med själva huvudattraktionen... Jag hittade en lite större etikett-bricka, som ett fint uttryck (Remember that something incredibly wonderful is always possible) fick plats i. Jag hade också en vit fågel från Prima (s k resin treasure), som jag ville få användning för. Du ser också en spiral-snurra från Prima under etikett-brickan.


För att ge den blå färgen en komplementfärg, valde jag några utstansade kopparfärgade kugghjul. Dessa kugghjul har jag stansat fram med hjälp av stansmallarna från Xcut (cogs). Jag har målat kugghjulen med svart och kopparfärgad akrylfärg.


Här ser du tre stycken genomskinliga klisterbubblor. Även de kommer från Prima.


Här har jag droppat dit några svarta och blå fläckar, bara för att ge lite mer liv åt bakgrunden.

 
Här är en bild från nästa dags petande, då jag trodde mig vara klar :-)... 
Jag har använt stämplar från Vilda Stamps för att stöka till bakgrunden lite mer. Scrap & Mixed media-kit 1 (v741) samt en kugghjulsstämpel (v467), förutom Life is a journey-texten från inch-kitet (v720).
 
 
Jag har dekorerat med både knappar, metall-ringar och gem...
 
 
Jag hittade också jättestora genomskinliga "droppar".
 
 
En bit svart pärlplastband med rhinestones fick också följa med som en liten dekoration...
 
 
 
Och här har du en närbild på det göttigaste... :-).
 
 
Och här är några slutbilder, med tre ordstickers från Tim Holtz.
 
 
Det är viktigare att ge - istället för att bara förvänta sig att man skall få...
 
 
Och det är roligt att inspirera, för att dela med sig av sig själv...
 
 
Och det är nödvändigt att resa, för att lära känna sig själv och utvecklas på kuppen...
 
Blå stunder av lycka, skulle jag vilja kalla denna affirmations-layout. Det ger mig oerhört mycket glädje att kunna lära mig - genom att "resa" samt lära ut och inspirera. Det blir på något sätt full cirkel för min del :-).

Inga kommentarer: