fredag 18 november 2011

Ett höstigt kort

För ett tag sedan kom äntligen de nya distresserna, de i höstfärger som finns under en begränsad period. Dom har snabbt blivit mina nya favoriter. Den lila är helt underbar, en mjuk och varm lila. Den bruna gillar jag också, den är också varm i tonen fast mörkare mer åt samma håll som Walnut Stain men som sagt varm i tonen. Den orange dynan är oerhört vacker den också och passar ihop med den lila och den bruna perfekt.

Idag bjuder jag på ett kort där jag färglagt motivet med distressdynorna. Jag har inte använt mig av penslar utan jag har använt mig av min blending tool. Ett helt enastående verktyg som jag inte kan klara mig utan längre.


Kortbasen är en brun Coredination. Det mönstrade pappret kommer från en 6x6 Paper Pad från Prima. Motivet är en stämpel från La Blanche. Jag har stämplat motivet på speciella papper avsedda för dessa papper. Detta stämpelpapper är lite blankare och mycket tjockare än andra papper jag stött på. Det är nästan omöjligt att misslyckas med att få ett snyggt stämpeltryck och det blir skarpa fina svarta linjer. 


Jag har använt mig av följande Distress Ink dynor när jag färglagt motivet med en blending tool. Distress Ink Fall Set, Tea Dye, Wild Honey och Faded Jeans. Över bakgrunden har jag avslutningsvis arbetat in ett tunt lager med den nya färgen Gathered Twigs för att få en känsla av ett gammalt foto. Uppe i vänstra hörnet satte jag en Tim Holtz ticket som jag skrynklat och färgat in med distress. Tittar du närmare ser du även att jag stämplat det mönstrade pappret med härliga stämplar från Bo Bunny. Blommorna har också fått sig en omgång med distressfärg. Blommorna från Petaloo fäste jag med söta pärlbradsNu finns Tim Holtz senaste distresser, Winter, i shopen! 
8 kommentarer:

jenny/e.j.m sa...

Åh så fiiint=)

//Jenny/e.j.m

Emma sa...

Fiiiiiiint!
Älskar Tim och hans saker! ;P

Tigerblomma sa...

Åh vad fint! Måste sätta mig ner och använda mina. :-)

NHL sa...

Så läckert!!!!!

Mikaela sa...

jätte vackert!. superfint motiv

Maritha sa...

Men du.. Jag är inte ett dugg förvånad över att du fick till det så bra med distresserna..

Du är kanonduktig på dem! :D

Ett jättefint kort och jag gillar verkligen sättet du färgat in det på! Inte sådär "perfekt" utan mer drömskt..

Majsan sa...

Superfint, kanonsnygga färger!

Stephi sa...

va snyggt!!!