Efter att ha skurit ut papperet på fel sätt (så att det blev ett stående kort istället för liggande), insåg jag att kortet skulle göra sig bättre som ett stafflikort. Det var riktigt kul att göra ett sådant kort, då det var länge sedan jag gjorde det sist.
Jag stansade ut själva ramen till Square with ornate edges från Sizzix Framelits-serie, insåg och skar ut en bit kraft-rutemönsterpapper och klistrade fast på baksidan av den svarta ramen. Så här ser kortet ut när det är ihopfällt.
Sedan stämplade jag en söt flicka på vitt papper och drog in med vintage photo distressfärg runt kanterna. Vill man, så kan man givetvis färglägga motivet, antingen med t ex copicpennor eller timpans distress markers.
Kortet har också en käck insida, som samtdigt agerar som stopp för själva staffliet.
Nu är det inte långt kvar till julafton. Hur pass långt har du kommit med julkortstillverkningen?
Nu var det dags igen för en sprayad layout - som vanligt är det mina älskade Dylusions som jag använt till bakgrunden. Jag har använt gult, rött, grön och turkos. Det är så häftigt att jobba med färgerna för det spelar verkligen ingen roll om det blir fel - det blir snyggt ändå. När jag höll på med den här vände jag på papperet för att torka med embossingfönen. Jag råkade du lägga papperet i lite färg som hamnat på vaxduken jag har som skydd. Det är det som syns i nederkanten på layouten. Men gjorde det nåt - nä inte alls. Det blev bara lite effekter på mitt bakgrundspapper.
Jag stansade sen ut cirklar från ett grönt papper i Dovecraft julserie Back to
Basics Christmas och några boksidor. Fjärilarna är tillverkade av Dovecraft och serien heter Princess Fairytale. Jag har lagt till några turkos blingstenar och titel med Alphamini Cardstock
Stickers. Bakom fotot har jag turkos cardstock från CoreDinations.
Jag blev störtförtjust i de fina formerna som Sizzix Framelits-serie bjuder på. Du har flera att välja på här.
Jag valde att leka med några enkla metoder, nämligen enfärgade papper och stämpelfärg.
Varje stansmallsset innehåller en vacker ram och några enklare former i minskande storlek, för att de på ett lätt sätt skall kunna matchas med varandra, gärna med lager på lager-tekniken. Här har jag använt mig av Sizzix framelitz Damask.
På bilden nedan, har jag bara klistrat formerna på varandra.
Här har jag däremot använt mig av s k 3D-kuddar.
Visst blir det effektfullt med bara några starka basfärger...?
Ibland tycker jag det är lite kul att låta bli färglägga stämpelmotiv. Det kan bli effektfullt utan massor med färg. Till detta kort valde jag att ha ett svagt mönstrat papper till det stämplade motivet.
Snart är det ju faktiskt jul och när man som jag inte scrappar julkort får man komma i julstämning genom att scrappa förra årets julfoton. Den här söta tomten bodde hos mig förra året - ja han bor ju fortfarande kvar visst han har blivit större.
Jag har använt olika mönstrade papper från Papermanias serie Back to Basic
Christmas. Bakom fotot sitter en tag från Prima. Den fina bradsen med paket är från Dovecrafts julserie Merry Magic. Tomten är ett fynd från Scrapbrukets realåda som de har med sig när de är ute med shopen. Det fina snöret är från Doodlebug och bokstäver heter Alphamini Cardstock
Stickers.
Jag kände för att "go all in" med stora stansmallar från Spellbinders (s k grand nestabilities).
Jag har använt bl a den kvadratiska scallopformen, labels one, scallopcirkeln och den vanliga cirkeln. Därtill har jag nyttjat en två fina etikettstansmallar och Timpans renstansmall.
Jag började med ett papper i A3-format för att få till det med den största formen med scalloped squares. (Kortet mäter ca 18*18 cm när det är ihopvikt.)
Därefter valde jag att bryta den gröna färgen med svart och formen labels one.
Sen stansade jag ut den största vanliga cirkeln från det vanliga setet med nestabilities-stansmallar. Här ser du också de fina etikett-formerna, fancy tags 1 och fancy tags 2. De ingår båda i shapeabilitieskategorin. Det sköna rutiga papperet kommer från ett Papermania-kit med bara kraftpapper i olika mönster...
Jag tycker att distressrutekort är både fina och eleganta på samma gång. Det är framförallt kul att kunna göra s k clean & simple enlagerskort.
Jag började med att stansa ut ett hål i en kortbas som var något större än den egentliga kortbasen. Genom att göra "ett hålkort" som jag kunde stoppa in det andra kortet i, kunde jag också, på ett relativt enkelt sätt jobba in olika bruna distressfärger i öppningen, utan att behöva tejpa, sätta fast gem eller annat.
Jag lekte med stainflaskorna i olika färger för att få roliga splattar. Och sen stämplade jag dit en gran med peeled paint-dyna, och som du ser, fäster den riktigt bra - både på det vita och det brunfärgade. En skön jultext och snöstjärna, stämplade med svart Archival inkdyna fulländar det enkla kortet :-).
Man kan givetvis leka med andra motiv också... Här har jag färglagt löven och bären med Tim Holtz distress markers.
Först och främst vill jag tacka för möjligheten att inspirera i Scrapbrukets namn igen. Det är ju tredje gången som jag är med, och det känns riktigt kul att jag alltid tas emot med öppna armar av Scrapbrukets härliga ägare :-).
Och inte nog med det... Jag är också superglad över att få äran att, i Scrapbrukets namn, prova eBosser, en elektrisk stans- och torrembossingmaskin från Craftwell - och jag måste få säga att den funkar riktigt, riktigt bra :-).
Längst ned i inlägget, har du både en svensk och en engelsk handledning till hur man använder den.
Maskinen är kompakt och står, tack vare sin vikt på 6,8 kg stadig på bordet. eBosser har en 8,5" (ca 20 cm) bred och ca 3,5 cm hög mynning som den A4-långa plattan (ca 12 tum) får plats i. Tack vare att mynningen är högre än på andra stansmaskiner, kan man mixa och matcha de fem olika plattor som följer med i paketet tillsammans med olika typer av stansmallar och torrembossingkuvert.
A - skärplatta (se till att kniven alltid är mot den här) B - tunn plastskiva C - tjock plastskiva (används bl a med Sizzix Bigz-stansmallar) D - ännu tjockare plastskiva (används i de flesta kombinationer) E - den tunnaste plastskivan - används för att öka trycket och förbättra utstansningen av t ex intrikata tunna stansmallar svart embossingmatta - används tillsammans med utstansade former med t ex Spellbinders stort embossingkuvert (Regency) - används med papper för att få fram en präglad yta
Efter att du satt igång maskinen, med den enda knapp som finns, är den helt och hållet automatisk. Du behöver bara lägga plattorna i rätt ordning, stoppa dem i mynningen och låta eBosser känna av dem och ta hand om jobbet. När den har manglat färdigt, stannar maskinen och plattorna hänger kvar på andra sidan. Detta innebär att du i praktiken kan hämta en kopp kaffe medan eBosser gör sitt jobb :-). Jag tror, att den automatiska funktionen underlättar väldigt för de som har svårt för att veva igenom plattorna på andra maskiner. Därtill har den en funktion som stoppar från att köra igenom felaktiga plattkombinationer. Den känner av plattorna en bit in i maskinen, stannar och kör sedan ut plattorna igen. Detta, tycker jag, verkar riktigt riktigt bra.
eBosser har ett inbyggt handtag, som gör det möjligt att ta med maskinen på pysselträffar o s v.
Med maskinen följer en lättförståelig manual, som med bilder visar vilka plattkombinationer de olika stansmallarna på marknaden behöver. Du kan också läsa manualen på Craftwells hemsida.
enkla tunna former
D + C + B + stansmall + papper + A
intrikata tunna former
D + E (shim) + C + B + stansmall + papper + A
torrembossa med t ex Spellbinders stansmallar
stansa först ut enligt instruktionerna ovan
lägg sedan den svarta tunna gummimattan över papperet och avsluta med A-plattan
HALVTJOCKA STANSMALLAR
från t ex Sizzlitz (Sizzix) eller, Cuttlebug:
sizzlitz/cuttlebug
D + C - stansmall + material (papper, tunt skumgummi) + A
TJOCKA STANSMALLAR
Fördelen med tjocka stansmallar är att du kan stansa ut i lite tjockare material, som t ex tunn skumgummi, filt, läder, kartong, grungeboard m m. Använd följande plattkombination:
Sizzix bigz-stansmallar
C + stansplatta + material + A
TORREMBOSSINGKUVERT
från t ex från t ex Craftwell, Sizzix, Cuttlebug, Xcut m fl:
D + C + plastkuvert och papper + A
ANDRA SLAGS EMBOSSINGPLATTOR
Du kan också använda andra slags embossingplattor från t ex Fiskars/Paper tray ink impressions:
D + C + fiskars/paper tray ink embossingplatta + papper + svart embossingmatta + A
...
A-plattan = skärplattan - är den som kommer att slitas ut med tiden. Det finns extraplattor att köpa. Tänk på att vända på plattan emellanåt, så att den inte korvar sig för mycket samt att ha skärytan mot denna platta och ingen annan.
Nedan finns en svensk film som visar hur maskinen fungerar.
Och här har du en, lite längre, engelsk handledning... tyvärr blir filmkvaliteten jättedålig när jag redigerar den i windows live movie maker :-( - men jag hoppas att du ändå kan få ut något vettigt av den...
I dag bjuder jag på en layout som jag har gjort till mitt London album.
I maj i år, åkte jag och mina väninnor till London.
För mig var det första gången där.
Jag måste säga att jag blev förälskad i staden.
Vilken härlig stad.
Layouten är gjord i A4 storlek och temat är "Londons Ullared", nämligen Primark.
Väl värt ett besök, om man vill shoppa billiga kläder.
Så här blev min layout:
Mönsterpappret,det gröna kommer från "Fabscraps", kollektionen Victorias Collection. De är dubbelsidiga och säljs hos Scrapbruket i 8 pack. De övriga papprena i kollektionen ser ut så här.
Chipboarden, den antika bilen kommer från Prima. Jag la en journaling ruta ifrån Prima bakom det mönstrade pappret. På den stämplade jag en hand som pekar. Stämpeln kommer från Prima, ni finner den HÄR. Jag lindade också en bit twin, röd randigt två varv runt layouten och knöt en lite knut.
Stämplarna, alfabetet som jag stämplade rubriken med är en av mina favoriter. Lagom storlek på bokstäverna och att man dessutom kan sätta ihop egen text är ett stort pluss. De kommer från Prima och ni hittar dem HÄR. Ni behöver även en hållare till bokstäverna, ni finner den HÄR.
Här kommer alla fina bidrag. Nu ska vi fundera, klura, titta närmare på och återkommer förhoppningsvis till helgen med vinnare för Oktobertävlingen. Denna tävlingen gick ut på att göra något juligt som man kan ge bort.
Jag är kär - både i min härliga dotter och i Dylusions färger.
Jag har använt gult, rött, svart till den här layouten. Jag stämplade på kanterna med en stämpel från Kaisercraft. Kasiercraft har många fina bakgrundstämplar som passar bra till scrapbooking. Just den här ser inte vid första anblicke ut som en bra bakgrundsstämpel men som ni ser passar den utmärkt. Det är härligt med material som går att använda på många olika sätt.
Som ni märker är jag väldigt förtjust i olika bokstäver. Jag letar alltid efter prisvärda och användbara bokstäver i olika färger och former så att jag kan skapa som jag vill. Jag gillar att kombinera olika stilar och färger som på den här layouten. Efter ett tag så är klistret inte det bästa så för bästa resultat limmar jag dit mina bokstäver.
Docrafts Sticky Glue Pen är jättebra till det här.
Den är inte som vanliga limpennor med tunnt lim som är svårt att fästa större saker med. Den här innehåller "vanligt" lim fast pennformen gör det väldigt smidigt att hantera. Den är också väldigt prisvärd - just nu 19 kr!
Nu närmar sig julen med stormsteg...
Tänkte att jag skulle försöka att vara ute i god tid denna gång och försöka att få klart några julkort i alla fall.
Så denna vecka bjuder jag på ett julkort:
Till detta julkort har jag använt mig av ett mönsterpapper från Kaisercraft "Turtle Dove collection.
Stämpeln med texten believe kommer också från Kaisercraft, ni hittar den HÄR.
Eftersom pappret i sig var så fint mönstrat så valde jag att endast dekorera med en bit av stämpel trycket och några blommor. Texten god jul stämplade jag med Primas press stamp, stämplar med alfabetet. Där du sätter i hop egna ord.
Avslutningsvis dekorerade jag mönsterpappret med lite stickles.
På söndag är det fars dag. Förutom den "obligatoriska" slipsen så är det alltid trevligt med ett handgjort kort. Det här fräcka pappret med skogsmotiv passar inte bara bra till fars dags kort utan kanske även till en jägare inför jaktsäsongen.
Först vill jag be om ursäkt för den något suddiga bilden. Det hör nästan till i vintertid när man fotar sina alster.