fredag 31 maj 2013

ATT STÄMPLA PÅ UTEE OCH KRYMPPLAST

Jag drog på ett tjockt lager modeling paste över en tegelstenväggs-stencil och lät torka i några timmar. Ytan fick en gummiliknande känsla.
Sen tejpade jag fast olika sorters gem och täckte allt med självhäftande aluminiumtejp. För att bryta mönstret, valde jag att måla allt med vit akrylfärg denna gång. Jag brukar ju måla med svart i vanliga fall.


Jag målade även ryggen, då den annars hade visat vad för slags matprodukt jag gjort pärmen av... Det är lite slarvigt gjort, men det är också avsikten :-).


Till bakstycket tog jag en bit tjock wellpapp - för att öka stadgan i boken :-).


När den vita akrylfärgen torkat, drog jag med svart akryl (på en bit kökssvamp) över de förhöjda delarna. Då fick jag fram mönstret finfint...

Och sen fick jag lust att stämpla i utee. Jag smalt svart utee i min melting pot-panna och sen hällde jag det rätt över boken. Jag hoppas att det sitter kvar där av sig själv... Här hittar du en massa sköna utee-produkter hos Scrapbruket.Jag hade förberett min stämpel med versamark-stämpeldyna - så att den skulle lossna lättare från den varma smälta plasten. Jag höll motivet i plasten i kanske 30 sekunder och lyfte sedan loss den.

I had prepared a stamp with the ink from a versa mark ink pad - in order to be able to pull the stamp off from the UTEE. I kept the motif there, for about 30 seconds.

När det kallnat, vilket det gör på bara någon minut, smetade jag på lite guldfärgad inka gold-skimmerpasta.  På så sätt får jag fram motivet på ett bra sätt.

When it had cooled down, in just a few minutes, I smeared on some golden inka gold shimmer paste. In that way I could accent the motif better. 


Jag ångrade mig med färgvalet och smetade på platinumfärgad inka gold-pasta på det guldiga istället. Här hittar du flera inka gold-skimmerpastor.

I changed my mind about the colour and put on some platinum coloured inka gold shimmer paste on top of the golden one. 


Och sen var det dags att leka med krympplast, utstansade former, staz-on-stämpeldyna, melting pot och embossingfön :-).
Jag stansade ut klockan med Pocket watch frame (Tim Holtz)... och de andra två formerna med en Styled Labels från Tim Holtz. Här ser du allt i normalstorlek...Och här ser du hur små de blev efter jag jag smultit dem.Jag använde Rangers embossingfön  Heat it craft tool
Jag tog en akrylkloss och plattade till allt när jag såg att formen inte krympte mer. Jag gjorde hängen av dem, genom att fästa dem i vitt snöre i bokens spiraler.


1 kommentar:

Carolas lilla Vrå sa...

Sååå läckert alltså! Tack för inspirationen!