fredag 6 april 2012

SARI - ABOUT LIFE - OM LIVET

Jag har kommit en bit in på min s k affirmationsjournal, och jag väljer att visa upp upp det här alstret idag, helt enkelt för att jag "råkade" använda mig av material som både jag och Scrapbruket har :-). Fredagar kommer att vara mina bloggdagar hos Scrapbruket, och jag så himla glad över möjligheten att skapa hos dem igen :-).

Idag, när det är långfredag och allt, har jag haft gott om tid att gå igenom de varor jag och Scrapbruket har gemensamt, och jag kan bara säga som så här. Det var en hel del. Så även om jag inte hunnit få mitt inspiratörspaket - så kunde jag sätta igång :-).Jag började med att skriva ut några bilder på mig själv på vanligt utskriftspapper, med tanke på att jag ville måla över det. Därefter rev jag slumpmässigt i en Metrotidning, tejpade fast bitarna på bakgrundspapperet och monterade sedan mitt "foto" därpå, innan jag började måla med vit gesso. Jag kan tänka mig att man också kan använda utspädd akrylfärg eller kanske något annat medium (här hittar du en massa akrylfärger).

Eftersom jag har en bläckstråleskrivare och utskriften reagerar på vätska ändrade sig "foto"-området till svagt lila. Det kan vara bra att tänka på om man vill ha ett kritvitt resultat. I så fall kanske du skall måla ett lager till...


Jag har lekt med en strukturpasta för att få lite liv i alstret. Du ser det i höger nederhörn. Jag har därefter målat in de förhöjda partierna - och kanterna på hela layouten - med Tim Holtz Distressdyna Gathered Twigs. Helt klart en ny brun favoritfärg! Den ingår i setet med höstfärgerna.

Därefter har jag lekt med fjärilsstämplar från Marianne Design (Butterflies), och artiststämplar från Crafty Secrets (Art studio). Jag fick också användning för den fina biljettstämpeln från Prima (Songbird tickets). Jag färglade motivet med copicpennor. Jag tänkte mig inte för när jag stämplade upp det med Archival ink, men som tur var, läckte inte bläcket. I vanliga fall använder jag Mementodynan Tuxedo black, för att undvika bläck-läckage.
Jag har också lagt in en bit "vävtejp" och punchinella, tillsammans med underbar filmstrip-washi tape från Youdo  (Akasaka) för att skapa en kontrast. Ett tunt orangevitt prickband fångar in färgerna i den lilla fjärilsbiljetten.
Jag gjorde några stötar med Timpans Distress stainflaska Wild honey - men när jag målade över partiet en andra gång, späddes färgen ut. Du ser detta till vänster om mitt "foto". 


Grundtanken med min affirmationsjournal är att göra positiva och tankeväckande layouter som jag kan ta till när jag behöver lite peppning. Och där kommer Tim Holtz underbara textstämplar väl till pass. Här är ett uttryck från setet Mini Classics som lyder "Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself." Det finns även andra set med texter som t ex Purely Random, Natures discovery, Stuff to say och Going somewhere.
Jag har en förkärlek till att dela på de texter som går. Jag tycker att det blir mer effektfullt att sprida ut uttrycket, än att bara ha det på en liten yta.
Jag har stämplat fjärilarna med Olika färger av Archival ink: coffee (ett måste!!!) och sepia.Den här biljettstämpeln var det som avgjorde att jag köpte setet med fler stämplar :-). Jag tyckte att det var så himla fint med både fjäril och texten "THIS MOMENT". För det är ju som så att nuet är det enda vi har och kan ta till för att påverka framtiden. 


Inga kommentarer: