onsdag 28 september 2011

Min nya ÄLSKLING...ecraft maskinen

För några veckor sedan blev jag lycklig ägare till en eCraft skärmaskin.
Det är en skärmaskin som du kan använda antingen som den är eller uppkopplad till din dator.

Efter att ha testat den, så måste jag säga att jag har blivit förälskad.
Den är lätt att förstå sig på, och du kan skära ut figurer, typsnitt och former i storleken 1"-12".
Visst är det lite läckert!

Den fungerar med som Slice maskinen med olika SD kort, men fördelen med denna är att du kan skära ut upp till hela 12" (30 cm). Till denna maskin behöver du heller inte någon klistrig skärmatta. Vilket jag tycker underlättar! SD korten till Slicen är inte kompatibel med denna, utan man behöver köpa Craftwells egna SD kort. Med maskinen medföljer ett SD kort, kort,"Fundamentels 1", vilket är detta kort:

  

Antingen styr du ecraften från maskinens knappar och LCD skärm eller så styr du maskinens val via datorn och det tillhörande software programmet som du laddar ned från Craftwells hemsida. Med några klick på maskinen väljer du figur, spegelvänd, skugga och storlek och antal. Med skugga menas att man först skär ut figuren i en storlek och sedan väljer man att skära ut den som skugga. Maskinen skär då ut figuren i någon storlek större. Detta blir en snygg effekt då man kan limma upp figuren på en bit cardstock och får en  skugga runt, se bild nedan (fisken)



Maskinen skriver ut alla true typsnitt som du har på datorn. Software programmet är lättförståeligtoch googlar man på ecraft så får man upp en mängd olika you tube videos med tips och ideer. Nedan följer en
video om software programmet:

  

Om man vill ladda ned bilder från nätet att skära ut så är det SVG format som gäller på bilderna. Man kan använda alla bildformat om man är kunnig på hur man omvandlar bildformat eller så måste man köpa ett omvandlar program t.ex. "Make the craft" som kan omvandla Jpeg bilder till SVG format.
Eller, så kan man som jag, googla på free SVG bilder.

På Internet hittar man en mängd gratis bilder  som man kan spara ned på sin dator. Kom ihåg bara att det måste vara SVG format. Något som också är bra med software programmet är att du kan få en förhandsvisning på hur alla SD kort ser ut, och på så sett kunna titta närmare på de olika kortens innehåll.

Scrapbruket har en mängd SD kort som beställningsvara. De kostar 369 kr och dessa hittar du HÄR.

Med eCraften kan du också rita på dina bilder som du skär ut. I maskinens skärare sitter både en penna och en kniv som gör att du antingen kan skära eller rita på din bild. Men även använda dig av dem båda på samma bild t.ex. skära ut en kanin där pennan ritar detaljerna som ögon och nos på bilden.

Eftersom man inte behöver använda någon klistrig skärmatta, så kan man behöva ställa in taggar vid vissa figurer. Detta gäller oftast vid figurer med flera skärlinjer d.v.s när man skär både en yttre och en inre linje. Men efter att ha googlat runt kom jag till en video, där man tipsar om att man kan slippa ställa i taggar genom att ha ett cardstock papper inunder det pappret som man skall skära ut från. Cardstocken gör så att pappret inte glider. Här nedanför följer en you tube video på hur man ställer in taggarna.


HÄR hittar ni tipset på hur ni kan skära ut utan taggar.

Jag har idag gjort ytterligare en layout med hjälp av min eCraft, så här blev den:


Vågorna, fisken, ankaret och bokstäverna har jag skurit ut med min eCraft.


Vågorna förstorade jag och skar ut med eCraften, därefter embossade jag den med Tim Holtz embossingplatta. På ankaret ser ni hur jag har skurit ut motivet två gånger och använt mig av shadow funktionen.

Nedan ser ni fler motiv som jag har skurit ut:

Dessa är ifrån SD kortet:

Nedan följer en sammanfattning av vad eCraften innehåller:

Denna maskin har en 2,8 "svartvit LCD-skärm och innehåller följande:


  • Grundläggande 1 Design kort eCraftshop Pro Software (laddas ned när du registrerar din maskin) 
  •  2 svarta pennor
  • pappersmagasin och Roller (inget mer stök med skärmattor!) Antingen matar du in pappret från fronten eller från baksidan. Unik design hanterar papper upp till 12 "(30.5cm) bred upp till någon valfri längd 
  •  Ritar och skär utan att ändra från blad till penna 
  •  SD Image-kort, med hundratals prisvärda mönster att välja mellan 
  •  Effekt: 110V - 240V (fungerar med svenska eluttag)  


eCraften hittar du HÄR.



tisdag 27 september 2011

Septemberskissen - inkomna bidrag

Då var det dags att njuta av alla vackra bidrag som ni skickat in. Nu ska vi fundera några dagar innan vi meddelar vem som vinner Septemberskissen.


Sanna



Pernilla



Karolina



Therese



Sandra



Johanna T



Tinto



Helen




Tack för alla fina bidrag!!!














måndag 26 september 2011

Sweet Threads

Jag gillar verkligen Basic Greys små paper pads i storleken 6x6. Det är inte bara storleken på pappret utan även mönstret är mindre vilket passar utmärkt när man gör kort. En annan fördel är att man får två av varje papper i den här lilla paper paden. Till detta kort har jag använt mig av mönstrat papper ur Sweet Threads som finns i storleken 6x6.


Cardstocken jag använt till kortbas är Coredination. Det mönstrade pappret är Basic Grey Sweet Threads 6x6 paper pad. Blomman är utstansad med Tim Holtz Tattered Flowers och i mitten har jag satt dit en pärlbrad. Jag  har distressat med färgen Wild Honey och damen är från ett kit från Graphic 45 och är stämplat med Vintage Photo



Om några dagar blir det visning av alla inkomna bidrag till veckotävlingen i september. 





lördag 24 september 2011

Jag, en layout

I dag bjuder jag på en layout om mig själv till min BOM (Boken om mig) pärm.


I butiken finns det nu en mängd härliga mönsterpapper. Till min layout använde jag ett mönsterpapper från Graphic45 "An ABC Primer Collection". Jag älskar Graphic45's härliga färgnyanser på deras mönsterpapper med läckra vintage mönster och bilder på. Denna collection har temat skola, men går även att använda till annnat som här t.ex. en layout om mig själv. Dessa säljs i paper pad med 24 dubbelsidiga papper för 189 kr. Visst är de läckra!


Här kommer några detalj foton på min layout:


Bakom fotot satte jag en "dold" journaling i form av en tag. Tagen är av kraftpapper med ett grovt snöre på. De säljs i flerpack i två olika storlekar och dessa finner ni HÄR. Härliga Tim Holtz tags med text och en nål med organzaband fick pryda ena sidan av mitt fotografi.


Den söta fågeln har jag skurit ut med min nya ÄLSKLING, I LOOOOOVE IT, min kära e-craft maskin.
Denna fågel finns med på SD kortet som medföljer maskinen. Jag har även skurit ut rubriken "JAG", swirlen och swirlramen bakom bokstaven "A".


På onsdag bloggar jag om min nya KÄRLEK, e craft maskinen....

Må så gott!


fredag 23 september 2011

Distressruta

Möjligheterna med Tim Holtz distressdynor är nästan oändliga. Man kan stämpla som vanligt men man kan också arbeta in färgen med hjälp av ett verktyg som heter blending tool. Sen kan man även använda dynan för att plocka upp färg till färgläggning.



Jag har använt mig av följande distressfärger: Broken China, Tumbled Glas, Dusty Concorde och Peeled Paint. Stämplarna är från Tim Holtz. Den lilla biljetten har jag färgat in med lite Walnut Stain och sedan fäst i kortet med häftklamrar. Texten Grattis är utstansad och jag har använt mig av Tim Holtz Vintage Market




Äntligen fredag! 







onsdag 21 september 2011

Ett julkort

Lite annorlunda julstämplar har nu landat i Scrapbrukets butik, stämplar med bild på foamet så att det syns vart man stämplar.  Dessa stämplar säljs i ett kit med flera olika motiv i samma tema. Två av dessa stämplar har jag i dag gjort ett tidigt julkort med.


Jag använde mig av ett rött CoreDination papper som kortets bas. Mönsterpappret körde jag igenom en Xcut embossing and cut dies "Amore", Därefter sandpapprade jag ytan för att få fram den embossade ytan ytterligare. Motivet färglade jag med min akvareller och sedan lade jag ett lager 3D lack över. Bakgrunden färgade jag in med torrchalk och lite glitterlim.


Blommorna och bandet med texten "Happy Christmas" finns också i butiken. Just nu har också butiken en egen kategori med bara juldekorationer i, kika där.

Må så gott!


måndag 19 september 2011

Dags att börja med julkorten!

Nu är det tre månader kvar till julafton. Det har kommit in massor med julprodukter shopen, stämplar, papper, band och mycket annat kul.


Till kortbasen har jag använt mig av vit Coredination. Det mönstrade pappret kommer från Papermania och kommer i en paper stack. Den finns i 12x12 och 6x6. Snögubbestämplen kommer i ett set med många andra härliga stämplar. Jag gillar speciellt att man kan se stämpelmotivet när man stämplar. Snöflingor och snögubbar matchar varandra bra och dessa snöflingor har jag stansat ut. 


Motivet är målat med Copic


Lite här och där har jag kladdat med Tim Holtz Crackle Paint


Ha en skön måndag! 













söndag 18 september 2011

Live your life beautiful

Jag fortsätter att blogga alster scrappade med den härliga vintage kollektionen DCWV Vintage collage stack.
Denna gång har jag använt mig av ett härligt murrigt grönt papper med stora blommor på och texten Beautiful.


Jag valde att använda mig av ordet "Beautiful" i min rubrik genom att lägga till uppstämplade ord på en bit cardstock. Rubriken blev "Live your life beautiful".


Kortleken som syns bakom rubriken är gjord med Tim Holtz embossing sizzix texture trades som jag har embossat ett CoreDination cardstock med. För att få fram strukturen ytterligare sandpapprade jag sedan korten.

Blommor,Cherry Blossoms och DoCrafts silver dots finns också i butiken.

Må så gott!




lördag 17 september 2011

Kort för många tillfällen

Idag har jag gjort ett kort utan text och motiv. Det är alltid bra att några sådana kort på lut, man vet ju aldrig när man kan behöva skicka ett kort.



Jag har använt mig Coredination till kortbasen. Jag gillar verkligen denna mörka turkosa och den matchade perfekt till dessa eleganta blommor och hänget. Lite svart spetsband fick förgylla kortet och för att det inte skulle bli för tomt i hörnen satte jag även dit några blingstenar. Det mönstrade papperet kommer från DCWV Vintage Stack. På detta pappret är det glitter i swirlen, jag tror inte det kommer fram så bra på fotot men det gör att kortet ser lite lyxigare ut.



Dessa härliga pearled lilys finns i 22 olika fina färger. Söker du på lily i shopen hittar du dom lätt. 


Glöm inte av veckotävlingen. Vi vill ha in många fina och kreativa bidrag! 


Ha en skön scrap-helg! 










onsdag 14 september 2011

Mys på Kanarieöarna

Denna onsdag bjuder jag på en layout med mönsterpapper från DCWV "vintage" stack. Helt underbara papper med ljuvliga vintage bilder på, där själva bilden i sig är en härlig dekoration för din layout.


Så här blev min layout:

Både skeden och gaffeln har glittrig ytfinish vilket ger en läcker effekt, mot det övriga matta färgerna på mönsterpapprena. Till detta papper valde jag att endast använda mig av ett foto och blommor som dekorationer. Blommorna finns i butiken, och det är dessa jag har använt mig av, liljor och Flora doodles, Petaloo. Rubriken är skriven med mini alphabet från Papermania Alphamini cardstock samt rub on bokstäver.



Som vanligt finner du materialet i butiken och dessutom en hel mängd med härliga nyheter.

Må så gott!


måndag 12 september 2011

Nyklippt

Det var ett tag sedan just dessa bilder togs. Bilderna har jag tagit med min Iphone och jag är imponerad av vilken kvalitet bilderna har, just dessa är förstås lite suddiga men jag har framkallat fler som är riktigt bra. När jag skulle scrappa just dessa bilderna började jag med pappret först. Mönsterpappret är ur en paper stack från DCWV - Heavyweight Vintage. En sådan här paper stack innehåller 48 stycken mönsterpapper och kostar bara 199 kronor, det är mycket papper för pengarna.


Jag valde att lyfta fram det lila ur klänningen som min lilla tjej har på sig. Jag arbetade in Distressfärgerna Milled Lavender och Dusty Concorde på mönsterpappret. Jag har också stämplat med dessa distressfärger och stämplarna jag använt är Tim Holtz ur Stampers anonymous. 


Jag gillar den här diesen från Tim Holtz och till dessa mönstrade papper tyckte jag den passade extra bra. Buren dekorerade jag med lite blomster, lila och vita cherry blossoms samt en liten lila blomsterkvist.


Titeln är ett alfabete från Quickutz, Chocolate. Du hittar ett liknande i butiken som heter Bouquet




Du missar väl inte veckotävlingen