lördag 4 juni 2016

MIXED MEDIA-TAVLA MED KUGGHJUL

Nu har jag hittat en ny mixed media-förebild (via Finnabairs designteam), vid namn KASIA BOGATKO. Jag tycker om hennes stil och härmar henne mer än gärna :). 

Längst ned i inlägget hittar du även en film om alstret. På så sätt hoppas jag att du får en bättre blick över djupet och all struktur :). 
Här ser du grunden för tavlan, och det faktum att jag jobbat på en riktigt tjock canvasduk den här gången :).
Jag har dragit på strukturpasta över en diamant-stencil från Prima/Finnabair.
Jag har även gjort s k resistpapper, genom att stämpla en textstämpel med versamarkdyna och sedan hälla på vitt embossingpulver, som jag sedan smält med en embossingfön. Resist-funktionen (frånstötarfunktionen) består i att embossingpulvret är av plast och inte tar åt sig av färgen - utan förblir vit :). Det finns fräcka canvastyger med s k resist-funktion. Smidigt :).
Jag har färglagt bakgrunden med både utspädda akrylfärger och inka gold-skimmerpastor. I och med att jag spädde ut dem med vatten, fick jag jobba med lager på lager-teknik. Det är nog bättre att jobba direkt från burken och sedan spraya vatten på för att få färgen att flyta ut. 


Jag har använt mig av en nätstansmall från Memory Box (lattice edge) och sedan klippt lite i den, för att få den lite mer taggig :).
Ordet fabulous har jag stansat ut ur gult mossgummi/skumgummi med en form från Technique Tuesday, med samma namn :).
Jag har också använt mig av papperssugrör för att skapa lite extra textur.
Jag tror att papperssugrören lämpar sig bäst för detta ändamål, om man vill skynda på torkprocessen med en värmefön, i o m att plastsugrören säkerligen deformeras av värmen. 


Jag har använt mig av s k baubles, ett slags glaspärlor med platt botten, i o m att de på ett fräckt sätt låter mönstret undertill synas igenom.
Jag har också limmat fast kugghjul (gears, cogs) från både Spellbinders (sprightly sprockets) och Tim Holtz (Gadget gears) samt Cheery Lynn.
Jag lät dem vara lite ruffiga, för att bryta mot den pastelliga bakgrunden.


 Jag har även limmat fast guldfärgade glaspärlor, som ett första försök, i o m att jag sett Finnabair göra det :).


Jag har även trasslat till lite jutesnöre för att få en fräck krumelur :). Det är riktigt roligt att göra snör-spiraler :). 


Här är helhetsbilden igen. Och nu ser jag ju att jag glömt att splatta på duken, som Kasia gjort. Jämför gärna med ursprungsalstret... Här är filmen :).

Inga kommentarer: