lördag 18 juli 2015

ETT SVART STAFFLIKORT

Här är en variant på ett enkelt stafflikort...

De delar som du ser i svart är målade med svart akrylfärg. Jag har ett fantastiskt akvarellpapper på 300 g som jag gärna använder, men eftersom det enbart finns i vitt, tänkte jag ändra färgen på det med hjälp av just akvarellfärg :).


Jag tycker om att göra enkla blomsterarrangemang... Rosor är min favorit. Det blir extra fint, tycker jag, när man blandar olika färger och storlekar. 
Du ser en stor svart påsnit (brad) - strax nedanför den gula rosen - som agerar som stopp för staffliet... Jag har använt mig av Spellbinders mega curved rectangles för att stansa ut staffliet och "bok"-formen.
De där metallicfärgade småfläckarna är gjorda med s k chunky embossingenamel-pulver. Det är riktigt fräckt att bara strö över lite pulver och sedan värma på underifrån - så att inte pulvret flyger all sin väg... :).
brons
silver
koppar
guld
metallic 

 

När kortet är helt ihopfällt ser det ut så här... Det är nästan helsvart... Jag tycker ändå att det funkar på något vis... Det finns ju många detaljer som räddar upp det hela, menar jag :).

Fjärilen är emboss-stämplad och färgad med distressfärger. Jag har sedan doppat den i genomskinligt embossingpulver för att ge det en glansig yta.

Det beige papperet har jag skapat fram ur ett vitt papper. Jag har sedan embosstämplat en text och därefter färgat in det med distress stain-färger: Antique LinenPumice stoneWeathered wood.

  

Inga kommentarer: