lördag 22 november 2014

EN MIXED MEDIA-TAVLA

Det var en dag, när jag kände för att kladda och kleta, som jag fick fram det här resultatet... Jag preppade den lilla canvasduken (15*15 cm) med ett lager gesso.
Jag satte även fast lite "vävtejp"  (finns i målaraffärer) på sidorna (någon typ av magic mesh).

Jag lät det torka och fortsatte sedan med en stencil (sunrise sunset) från Finnabair, för att ge bakgrunden lite struktur.

Jag sprayade med gult, rött och blått (dylusions ink-sprayer) och lät allt rinna. Jag hjälpte till med lite vatten i sprayflaska.
Därefter fick det återigen torka.

Jag sprayade med svart spray och lät guldfärg rinna över tavlan...
Jag sprayade med en vit spray uppifrån - och lät den rinna. Ett varningens ord bör utfärdas för just den spray jag använde... från Memories... Den torkar "aldrig".. Det blir ett jädra klegg...

Jag har gnuggat in svart färg längs ytterkanterna...

Jag har också stansat ut stjärnor med en tjock stansmall från Sizzix/Tim Holtz (stacked stars), som jag sedan har torrembossat med s k riveted metal-embossingfolder. Jag har spayat dem röda och smutsat ned kanterna med svart stämpelfärg (på en svamp). Jag har också dragit på lite svart stämpelfärg över förhöjningarna...

För att få det guldiga utseendet på vissa ställen, har jag först dragit med versamark-dynan rätt över tavlan... och sedan hällt på ett guld-embossing-enamel-pulver och smält det med embossingfönen (heat it craft tool).

 

Bokstäverna till ordet shine har jag stansat ut med en tjock stansmall från Sizzix/Tim Holtz (wordplay). Jag har sedan sprayat dem med Distress ink Tarnished brass. Jag har sotat in kanterna med svart stämpelfärg.


Jag har limmat fast allt med min limpistol.

Inga kommentarer: