lördag 27 september 2014

ETT GRATTISKORT - SURPRISE POP-UP CARD

Jag vann en söt kattstämpel från Sweet Pea Stamps på en av mina alster. Jag kände för att jobba med den till en utmaning där man skulle göra ett kort med finurlig vikning... Kortformen heter SURPRISE POP-UP CARD (vi skulle kunna kalla det för ett överrasknings-stafflikort på svenska - då den ställer sig som ett staffli .-).
Här är kortet i outfällt läge... (den rödfärgade katten är upphängd i ett snöre...)

Jag har stansat ut en kvadratisk form som gör hål i kanten... Jag har också torrembossat papperet med Tim Holtz - Book covers set. Du hittar andra torrembossingfoldrar här... Bok-ramen är infärgad med distressfärger.


Så här ser kortet ut när det är uppfällt...
Det är ett ganska käckt kort, då man får plats med en överraskande hälsning under själva stafflifunktionen :-).


Hela livet är ett äventyr, är en stämpel som jag designat åt Vilda Stamps (stora & små PL-texter).


Utmaningen krävde också att man skulle sy på alstret... Jag har stansat ut en vimpel med en stansmall - som också gör hål... Då blev det lättare att trä tråden genom hålen :-). Jag har färgat in vimpeln med distress ink. Jag har skrynklat till en bit washi tape/tissue tape och limmat fast kattfiguren på den. 


Jag gick "all in" med rosor på detta alster :-).
Jag kan inte påstå att jag är duktig på att färglägga... Jag började dock med att göra katten lite brun-tonig, men övergick sedan till att göra den mer "röd" - d v s orange :-). Och då tyckte jag att allt lyfte lite grann :-).
Jag har använt en vattenfylld pensel och distressdynorna för att färglägga... Jag hade nämligen glömt att ta med mina färgläggningspennor till scrapträffen...


UPPDATERING

Jag kom ju på att jag behövde göra ett grattiskort till Tuula, som fyller 70 år, den 27 september... Jag tyckte att kortet var ganska så gulligt och rejält, och dessutom gillar Tuula katter, så jag bestämde skicka kortet till henne.
Jag rev upp underdelen och stämplade dit en annan text, Nyt on aikaa nauttia elämästä (nu är det tid att njuta av livet). Den här gången använde jag mig av de finska stämplar jag designat åt Vilda Stamps.
finska texter 1 (v764) och finska texter 2 (v765)I drag-tagen satte jag en del av en annan finsk stämpel... Suurenmoiset onnittelut (storartade gratulationer). Det är tyvärr inte alltid lätt att stämpla på grovgrängat akvarellpapper, men det funkade rätt så bra den här gången... :)... Jag limmade även på en form som jag såg liggande på mitt bord... Det är en spillbit från något... Kanske lockar den till att dra i fliken...Jag stansade ut siffrorna 7 och 0 med en stansmall från Memory Box - Downhill... Jag tycker mycket om "wonky-heten" siffrorna och bokstäverna har... :-).


Jag avslutade med att dutta dit lite glitterlim (stickles) på de blå detaljerna av kortet... på klädnyporna och siffrorna...


Och här ser du den söta lilla missen en gång till... :-).


Mjau.../

Inga kommentarer: