söndag 17 november 2013

MIN FÖRSTA LYKTA I PAPPER

Jag har sett folk göra finfina papperslyktor, och det har fått mig att prova på det också...
Här har du länken till en del-handledning som visar hur jag gjort lyktan...Så här ser lyktan ut, när jag pimpat till den med både utstansade figurer, blommor och pärlband :-).
Det var fönsterstansmallen (window & window box) från Sizzix/Tim Holtz som fick igång lusten att göra en lite större lykta :-). (kolla gärna in galleriet med andra fönster-stansmallar hos Scrapbruket... kanske finns det andra du gillar mer...)


Jag har stansat ut en vacker swirlkvist med en stansmall från Cheery Lynn. Här har du flera andra swirlstansmallar som du kan välja bland. Jag har dekorerat delar av swirlen med rosor från Wild Orchid Crafts.
Stämpeln Everyday is a gift, kommer från Vilda Stamps, och ingår i ett set med engelskspråkiga textstämplar (v693).


De vackra fjärilarna har jag manglat fram med stansmallar från Cheery Lynn. Här har du länken till fler fjärilsstansar och stansmallar. Kolla speciellt in stansmallarna från Memory box... Superläckra :-).


De underbart turkosa rosorna kommer från Wild Orchid Crafts.
Jag har också stansat ut en pappersrosett med Sizzix/Tim Holtz stansmall. Det är den största storleken från just den här stansmallen som jag använt till detta projekt. 
Jag har satt schackrutig washi tape längs kanten för att ge rosetten en fin mittpunkt samt hålla ihop den när jag viker den enligt de förpräglande vikningarna.
Jag kom att tycka mycket om det schackrutiga mönstret, och valde därför att sätta det på ytterligare två ställen på lyktan.


Ett vitt pärlband kan dölja vissa skavanker här och där.... Jag har limmat fast det med hjälp av en limpistol.


Jag har satt i en grillpinne genom hela lyktan, för att hålla fast överdelen i underdelen, så att jag kan bära med mig den. Hålen har jag gjort med min crop-a-dile.
Jag har förstärkt hålen med wide eyelets - s k vid-brättade öljetter och jag har satt fast dem med samma verktyg som ovan.


Inte så pjåkigt för en prototyp :-).
Och om jag får säga det själv, tyckte jag att det blev riktigt roligt med cylinderhattens "flik-brätte", som i sig skapar struktur och intresse, på locket :-).