lördag 23 september 2017

ETT LODRÄTT HALLOWEENKORT MED SAKER FRÅN TIM HOLTZ

Halloween är min favorit-prova på olika tekniker-årstid. Det är då jag släpper loss min fantasi och testar olika saker :). 
I detta inlägg kommer du att se prov på både pulverembossing, utstansade ord och torrembossing. Du kommer också att se stillbilder från min process, kring att göra ett halloweenkort.

Här har jag lekt lite med de finfina stansmallarna för att få ut orden fright och wicked (Tim Holtz/Sizzix - Vintage Spirits).
Jag har stansat ut dem ur vitt papper/boksidepapper och sedan pulverembossat dem.
Spindelväven har jag pulverembossat med vitt embossingpulver. Bakgrundsstämpeln finns i stämpelsetet Skulls and Cobwebs med en damaskstämpel, från Tim Holtz/Stampers Anonymous.

Det är himla käckt att använda sig av en stämpel-positionerare, utifall att man inte täcker hela motivet inför stämplingen. Jag har använt mig av Tim Holtz Stamping Platform, men det går ju lika bra med t ex MistiPrecision Press o s v.


   

Nu till något annat... 
Här har jag använt mig av en finfin torrembossingfolder, som dock tvingade mig att tänka till när jag skulle mangla den genom den elektriska big shot-stansmaskinen.Det funkade inte med två skärplattor, som det brukar göra med andra embossingfoldrar. Jag fick lägga till 4-6 lager papper istället. Och tror du inte att den fastnade i maskinen. Jag försökte få den att gå igenom, men icke sa nicke. Jag gick ned för att hämta en gummiklubba, redo att banka ut den... Men så fick jag för mig att jag skulle använda mig av back-knappen, och vips, så kom den ut. Sicken tur. Men som sagt. Det är trixigt det där med vissa embossingfoldrar och vissa maskiner.

Jag hade färgat in bakgrunden med olika nyanser av distressfärger, innan jag gick över det hela med Walnut Stain. Jag avslutade det hela med att dra på vit stämpeldyna, för att få fram en mjölkighet på ytan. Jag tycker att det ser riktigt fräckt ut :). (Tyvärr sög distressfärgen in det vita, vilket resulterade i att det blev lite lila-aktigt. Jag försökte fixa det med vitt embossingpulver, men det blev inte bra ;-(...). 

Ett varningens ord måste dock utfärdas, i o m att distressfärgen reagerar på fukt/vatten, vilket gjorde att den smutsade ned min fina vita dyna... :(.Här har jag gjort en kortbas till ett lodrätt z-vikt kort, med en härligt spretig topp :). Jag har använt mig av den härliga kantstansmallen Twisted Edge från Tim Holtz/Sizzix.
Jag har sprayat papperet med ett tunt lager Antique Linen Distress stainfrån Tim Holtz/Rangers Distress-serie.Och här testar jag hur det skulle kunna se ut med ett limegrön-pulverembossat ord (som också har dekorerats med lite mixed metallic fran-tage-pulver från Stampendous).


Här ser du ordet i närbild.
Jag har duttat med VersaMark ("klisterdyna") över ordet, lite här och där, för att få pulvret att fästa, med hjälp av en värmefön (heat tool).


Och nu tillbaka till det första alstret :)...
Det blev ett upprätt z-vikt kort till slut :).

Jag har stansat ut en spindel, stämplat på det med textstämpel och färgat in det med Distress stain.
När det har torkat, har jag duttat på lite VersaMark och sedan hällt på genomskinligt embossingpulver och smält pulvret, så att det fick en blank yta.


Här ser du spindeln i närbild...


Och här kommer ordet Fright igen...


Och här kommer en närbild på toppdelen, med de där swirliga trädgrenarna.


Det blev ett långt inlägg, men jag valde att göra så här, för att själv minnas min process :).

torsdag 21 september 2017

SUNSHINE

Hej!

I dag vill jag visa er en LO som är ett minne från semestertider.
Nu när sommaren är över och man har framkallat ett gäng med bilder, så är det dags att göra något med dom.Ibland gillar jag det enkla. Jag hade en skiss som jag fick inspiration av.
Tog papper i från ett 6" x 6" block. Jag älskar dessa block. Så enkla att matcha med mönster o färger.
La ihop allt och limmade fast allt på ett vitt cardstock.
Färgade ju in kanterna först med lite distressfärger.
Lite bling och en text utskuren i trä.
Enkelt och ganska snabb LO att göra.

Hoppas ni finner inspiration.
//Madde

lördag 16 september 2017

NYA VAROR HOS SCRAPBRUKET - STÄMPLAR, STANSMALLAR, BIG SHOT EXPRESS M M

Här är en pratig film om saker jag har beställt... Men också till viss del testar och lekar med... :):STENCILER/SCHABLONER
Dutch Doobadoo - Art stencil - Triangle
Nellie snellen - snowflakes, pattern-4, arrows,

STANSMALLAR
Sizzix/Tim Holtz - Silly Monsters, Vintage spirits, stars

STÄMPLAR
CreaLies: 95 open honeycomb,
Nellies Choice: christmas time reindeer, gerberas flower,
Stampers Anonymous/Tim Holtz: Scared Silly, Block lowercased alpha 1" (cling foam stamps)

EMBOSSINGFOLDRAR
Amy Design - The feeling of Christmas

BIG SHOT EXPRESS - elektrisk stansmaskin

FÄRGLÄGGNING M M
Prima Marketing - semi-watercolor paint set

DISTRESS OXIDE-DYNOR/ / DISTRESS OXIDE RE-INKER-FLASKOR 
Distress Oxide (serie 2):
Abandoned coral, antique linen, black soot, candied apple, frayed burlap, lucky clover, peacock feathers, picked raspberry, salty ocean, seedless preserves, twisted citron, wild honey

torsdag 14 september 2017

GOOD TIMES

Hej!

I dag vill jag visa er en LO som jag gjorde på en scrappträff i helgen.Jag började med ett blått cardstock som jag la en stencil på och gnuggade lite stämpelfärg på för att få till lite liv i bakgrunden.
Jag använde mig av papper från ett block med 6" x 6" papper i. Jag älskar verkligen dom blocken. Alla papper matchar varandra och det är lagom storlek. GILLAR!
Jag stansade ut en lite rolig form som fick bli en del av bakgrunden. Använde även några spillbitar och gjorde små delar av i vänstra hörnet.
Jag hittade lite ostduk som fick bli något fluffigt.
Jag dekorerade min LO med de mest obegripliga sakerna.
Jag hittade en passande trädekoration som också fick bli min titel.

Hoppas ni finner inspiration.
Ha en underbar dag!
//Madde

lördag 9 september 2017

ETT JULKORT MED PULVEREMBOSSAD BAKGRUND

Här är ett julkort med lite smått och gott :). 

torsdag 7 september 2017

BOKMÄRKE #2

Hej!
 Idag vill jag visa er ett bokmärke. Detta bokmärket går i gröna toner då den som ska få det gillar just grönt.
Jag började med att stämpla flickan på ett vitt papper. Jag färglade henne och klippte ut henne längs med ytterlinjerna. Så gott det gick.
Jag förvarar mina spillbitar i tidskriftssamlare. Där har jag sorterat dom efter färg.
Så jag gick lös i den gröna lådan.
Hittade gamla men fortfarande fina papper som fick bli min bakgrund.
Jag färgade in kanterna med distress färg.
Jag la på några bitar washitejp. Sedan satte jag fast bokstäverna.
Ett bokmärke är ju en perfekt liten present att ge till nån som kanske bara är en bra vän, eller som har hjälpt till med att kolla till katten när man varit borta nån dag.
Hoppas ni finner inspiration!

//Madde

torsdag 31 augusti 2017

LO MED PION

Hej!

I dag vill jag visa en LO med en bild på en pion.Jag började med vitt cardstock.
Jag blandade ihop en mix av modeling paste och rosa färg (Dylusions)
Denna färgblandning smetades ut över en stencil.
Stämplade med diverse stämplar från Bo Bunny.
Stänkte lite olika färger som blev en fin bakgrund. (dylusions)
Tog några favoritbitar av ett block och satte samman dom så det blev en fin bakgrund till fotot.
Jag pyntade upp det hela med lite bling bling.
Jag gjorde dubbla fotomattor av vitt och grönt cardstock.  KLART!Tack för titten!
//Madde


torsdag 24 augusti 2017

BOKMÄRKE

Hej!

Lata dagar i solen är snart över. Men ännu finns det några soldagar kvar. Då passar man kanske på att läsa en bok.
Vad passar bättre än ett eget bokmärke?Så här gjorde jag.

Jag stämplade flickan på ett hårt vitt papper. Jag färglade henne. Sedan stämplade jag henne på ett vanligt papper som man har till skrivaren.
Jag klippte ut henne (lite svårt runt håret) Denna delen hade jag ett lim som inte är permanent. Jag "limmade" henne direkt över den första stämplade flickan.
Sedan stämplade jag en textstämpel ovan på allt.
Då ser det ut så här:Men det är sen som det magiska händer. När jag tar bort den urklippta flickan så blir det så här:Sedan färgade jag in kanterna med distressfärg och slutligen hela bokmärket. Använde den utklippta flickan igen för att inte få färg på sen stämplade flickan när jag färgade in bakgrunden.


 Hoppas ni finner inspiration!
Ha en underbar dag!
//Madde

lördag 12 augusti 2017

BLÅVITT JULKORT

Jag har kommit att tycka mycket om den här layouten på kort, varför jag gjort den med flera olika textstämplar... Du kan hitta ett annat alternativ här.

Jag har använt mig av samma produkter för att göra korten. Jag fann att de passade varandra så bra och när jag väl hittat ett enkelt sätt att massproducera korten, tänkte jag att det kunde vara ett käckt recept att följa för några av det här årets julkort :).


Här ser du fyra likadana kort. 


Jag har stansat ut ett staffli, med en tjock stansmall från Sizzix/Tim Holtz (Small Easel). Den är himla käck, i o m att den går att göra platt för att få plats i ett kuvert och sedan går det att fälla ut det, för att låta det stödja kortet :). 
Toppen har jag stansat ut en fin tjock stansmall från Sizzix/Tim Holtz (Distressed Doily). Textstämpeln (Hedra julen genom att vara på gott humör hela året) kommer från Vilda Stamps och det är jag som har designat den samt de andra stämplarna som ingår i ett stort stämpelset med flera svenska julstämplar.
Jag har även stansat ut en cirkel med en stansmall från Rox Stamps (Korsstygn).  

Jag har torrembossat ett papper med en embossingfolder från Marianne Design (Anja's Circle) som jag sedan färgat in präglingen på, med Sky Blue Archival ink-färg. Jag har därefter glittrat texturen med glitterlim (Diamond Stickles). 


 

torsdag 10 augusti 2017

HAPPY SMILE


Hej!

I dag vill jag visa er ett kort som får en att bli lite glad.

Jag började med att stämpla flickan på ett akvarellpapper och sedan färglade jag henne med distress markers från Tim Holtz. När hon var torr stansade jag ut en form runt henne med en stansmall från Spellbinders. Jag tog matchande spillbitar som jag klippte till i passande storlekar och klippte till som små flaggor.
Jag byggde som en liten böjd ram i nederkant av rosor i passande färger och några små gröna blad.
Texten "Happy smile" kommer i från ett kit med utskurna trädekorationer.
Detta kortet är lite åt det höstiga slaget, vilket passar nu när hösten är på ingång.
Hoppas ni finner inspiration!
//Madde

lördag 5 augusti 2017

VITT SKAKKORT MED SPECIALVIKNING

Det är roligt att göra skakkort, men jag måste erkänna att det inte alltid är helt givet hur slutresultatet skall bli.

Jag har stansat ut toppen med en stansmall från Sizzix/Tim Holtz (Ornate). Jag har också använt mig av ett A3-stort papper (Paint On), som jag först bigat vid 8", för att kunna få in det i min giljotin från Xcut eller Martha Stewart och därefter skära ut ett papper som är lagom brett.
Jag blev förtjust i den här julkulestansmallen från Creative Expressions (sentimental bauble) och ville göra något "kul"igt med det, tillsammans med modern stationary-stansmallen från Spellbinders :). 

Och när jag hade klurat en stund, kände jag för att hålla kortet rent och enkelt, med en käck hälsning i mitten av julkulan. Nästa utmaning var att hitta en stansmall som skulle kunna passa, och jag hade tur, i o m att jag hade ett annat stansmallsset från Creative Expressions (Austrian collection - background).
Jag stämplade hälsningen (troligtvis en stämpel från Inkido eller Arkivet) med svart stazon-dyna på en bit vit krympplast och stansade sedan ut formen med stansmallen. I och med att platytan är glatt, kan det vara käckt att stämpla texten med hjälp av ett stämpelpositions-verktyg som Misti eller PP (Precision Press).
Krympplast finns i olika färger, men om du bara har genomskinlig och vill ha t ex en vit bakgrund, kan du måla baksidan med t ex akrylfärg. I bilden nedan ser du exempel på både vit och genomskinlig plast. 

Därefter krympte jag plasten med en embossingfön. Motivet blir ungefär en fjärdedel så stort som originalet.Här kan du se en del av skakisarna i kortet... Jag har använt mig av både pärlor och paljetter för att del-fylla öppningen i skakområdet.
Jag har stansat ut en stor rektangel, med en sömkantstansmall från CreaLies. Jag har nyttjat samma stansmall för både fram- och baksidan.
Jag har även nyttjat lite Diamond Stickles (glitterlim), för att piffa upp julkulan lite grann.
 

Jag har använt en finfin stämpel från Inkido (företaget finns tyvärr inte längre, men det hindrar inte mig från att använda den fantastiskt vackra stämpeln :)...), för att stämpla en hälsning på baksidan. Genom att ha en extrapanel på baksidan, ökar man kortets stadga och hållbarhet.